Päivämelontaa

Kuva melojasta poutasäällä
Kajakista otettu kuva melojasta kaislikkoisella seudulla
Lista melojan riskeistä erityisesti Helsingissä

Vajamme sijaitsee erinomaisella paikalla. Voit tehdä melontalenkin suojaisella Seurasaaren selällä, kiertää Lauttasaaren tai jonkin Helsingin edustan ulkoluodon helposti melontaturvallisuusohjeitamme noudattaen. Päiväretkellä pääset moneen kivaan paikkaan reiteillä, johon veneellä ei ole mitään asiaa. Osa maihinnousupaikoista on kiellettyjä lintujen pesintäaikana. Vajalta löytyy karttoja ja oppaita näistä asioista.

Melaveikoilla on hyvä ja monipuolinen käyttöoikeuskalusto. Pienellä vuosimaksulla saat käyttöösi kunnolliset melontavarusteet päivämelontaan ja kuntoiluun

Kauden aikana järjestetään useita melontaretkiä. Kesäkuukausina keskiviikkoiltaisin vajapäivystäjä vie ryhmän melomaan klo 18. Kohde päätetään aina yhdessä kelin ja ryhmän toivomusten mukaan. Muina päivinä Melaveikkojen suljettu WhatsApp-ryhmä mahdollistaa popup-melontaseuran löytämisen, jos et halua meloa yksin.

Kesä-elokuussa helppo päivämelontakohde on Mustasaari, joka palkitsee kävijänsä lounaspöydällä klo 11-13 sekä iltaan klo 19 asti isoilla korvapuusteilla. 

Helsingin satamien laivojen saapumis- ja lähtöajat voit tarkistaa täältä. Melontaturvallisuus perustuu riskien sisäistämiseen ja ennakointiin. Tutustu vasemmalla oleviin paikallisiin riskeihin. Perehdytys-kansiossa on laajemmin asiaa melonnan turvallisuutta lisäävistä tekijöistä.