Lintujen pariutumisretket 

22.4. ja 8.5.2023 klo 9-13

Kuva kahdesta joutsenesta merellä

Timo Vuolannon opastamana

Melomme jäsenemme, lintuharrastaja Timo Vuolannon kanssa Lauttasaaren, Pihlajasaarten ja Melkin lähistöllä tutustuen lintujen pariutumis- ja pesintäpuuhiin Helsingin edustalla. Tarkempi reitti määräytyy kelien ja havaintojen mukaan. Nousemme johonkin sallitulle rantautumispaikalle syömään eväitä ja kiikaroimaan. Saatamme tehdä myös pieni kävelyretken.

Timon havaintojen mukaan harvinaistuvia selkälokkeja pesii peräti kuusi paria Vajamme viereisellä Ouritluodolla. Käymme käytännössä läpi hyviä käytäntöjä kuinka häiritsemme lintujen pesintää mahdollisimman vähän. Timo tunnistaa lintulajit äänen perusteella, vaikka niistä ei olisi näköhavaintoja. Lintujen pariutumisretki on ainutlaatuinen oppimismahdollisuus kaikille jäsenillemme.

Arvioitu melontamatka on 10-12 km neljässä tunnissa. Ota mukaan kiikari, kaukoputki tai kamera, jos omistat. Timo antaa vinkkejä myös havaintojen apuvälineistä.

Pakolliset varusteet ovat vain vaihtovaatteet vesitiiviisti pakattuna ja hyvät eväät :-) Kuivapukua ei tarvita. Mukana on pelastustaitoisia jäseniä. Ilmoittaudu https://tinyurl.com/meve-retket