Melonnan peruskurssit 2024

Kuva melontaliiveistä roikkumassa vajalla

1. Melonnan peruskurssi I:
27.-29.5. - illat klo 17-20

2. Melonnan peruskurssi II:
3.-4.6. ja 6.6. - illat klo 17-20

3. Melonnan peruskurssi III:
10.-11.8. - päivät klo 9-15

Paikka: Vaja Ourit, Hietaniemen uimarannan eteläpäässä

Vetäjät: Saija Hari,  Jouni Karkinen, Risto Lehtinen, Hannu Tyyskä ja Jukka Vanne

Hinta: vain 109 € ja perhekurssilla +30 € per lapsi

Aikataulu on alustavasti arkipäivisin klo 17-20 ja viikonloppuisin klo 9-15. Aloitusaika voi hieman muuttua vetäjän aikataulun mukaan tai jos kurssilaiset siitä yhdessä päättävät. Kouluttaja lähettää sinulle muutamaa päivää ennen kurssia tarkemmat ennakkotiedot sääennusteiden perusteella.

Melonnan peruskurssilla saat  tiedot ja taidot, joiden avulla aloitteleva meloja pystyy itsenäisesti jatkamaan melontaa. Saat kurssilla käyttöösi tarvittavat varusteet: melan, kajakin, aukkopeitteen ja kelluntaliivit.

Tarvitset päälle ulkoliikuntaan sopivat mukavat ja joustavat vaatteet, ehkä tuulenpitävän takin/anorakin. Parhaita alusaluja ovat tekniset kerrastot ja kylmemmillä keleillä tai pitkinä päivinä villaiset urheilukerrastot. Aurinkolasit ja -hattu ovat hyvä olla mukana. Silmä- ja aurinkolasien käyttäjä - ota mukaan narua tai kiinnike laseillesi. Osa pitää kajakissa mieluusti villasukkia tai neopreenisiä avantotossuja.

Ota mukaan myös vaihtovaatteet vesitiiviisti pakattuna (alusvaatteet, sukat, pusero, housut, villapaita tms). Melonta on mainio laji myös sateella, sadetakki on toki silloin kiva olla. Juomapullo on hyvä olla mukana. Varaa mukaan myös eväitä. 

Noudatamme Suomen melonta- ja soutuliiton Melonnan peruskurssin sisältösuositusta  ja saat kurssista myös Meloja 1 -todistuksen. Melonta sopii lähes kaikille uimataitoisille aikuisille. Koska kursseillamme käytetään kelluntaliivejä, voimme ottaa vain uimataitoisia osallistujia. Mahdollisia esteitä voivat aiheuttaa sairaudet/tilat, jotka vaikuttavat tasapainoon ja tajuntaan, sekä raajojen ja alaselän vakavammat vaivat.

Kurssin suorittaneilla on mahdollisuus liittyä melaveikkoihin peruskurssin jälkeen ilman erillistä liittymismaksua ja kuluvan vuoden jäsenmaksu kuuluu hintaan. Jäsenyys on vapaaehtoista.

Ilmoittautuminen lomakkeella. Kurssipaikka varmistetaan maksamalla kurssimaksu. Esteen sattuessa kurssimaksu voidaan palauttaa, jos peruutuksesi tulee viikkoa ennen kurssin alkua.