Koulutusretki

Kuva kajakista rantakalliolla auringonlaskun aikaan
Lähikuva ihmisestä tutkimassa merikarttaa
Karttakuva koulutusretken reitistä

Melontaretkeilyä aloittelijoille Helsingin lähivesillä 13.-14.7.2024

Oletko kiinnostunut melontaretkeilystä? Mitä taitoja ja varusteita tarvitaan? Tule oppimaan kokeneilta retkimelojilta perustaidot. Tällä retkellä et tarvitse omaa kajakkia, melaa, retkikeitintä, telttaa, kuivapukua, karttaa tai kompassia. Opit muutamilla lainavarusteilla melontaretkeilyn perusteet. Tiedät koulutusretken jälkeen paremmin, mitä taitoja ja varusteita oikeasti tarvitset aloittaaksesi omatoimisen melontaretkeilyn. Koulutus on tarkoitettu vain Melaveikkojen jäsenille.

Helsingin lähivedet tarjoavat erinomaiset olosuhteet oppia retkimelonnan perusteet. Tavoitteena on luoda helpotetulla yöretkellä valmiudet pidemmille melontaretkille. Oma makuupussi ja jonkinlainen makuualusta ovat tarpeen.  Jos tunnet epävarmuutta meloa Lauttasaaren eteläpuolella yksiköllä, voit lähteä koulutusretkelle turvallisella kaksikolla.

Saat ennakkotietona luettelon mahdollisista retkivarusteista. Opettelemme ennen lähtöä retkikajakin pakkausta. Jätämme tarpeettomat ja epäkäytännölliset varusteet Vajalle säilytykseen. Melonnan aikana opettelemme merimerkkejä, veneliikenteen ja väylien lukemista, suunnistusta, merisään tarkkailua, rantautumista sekä lopuksi leiriytymistä.

Melontareitti ja yöpymispaikka päätetään sääolosuhteiden mukaan. Opit mukaan tulevilta kokeneilta retkeilijöitä paljon hiljaista melontaretkitietoa vuorokauden aikana. Koulutusretki ajoitetaan heinäkuun puoliväliin, jolloin merivesi on jo varmasti lämmintä.

Koulutusretkiesite julkaistaan kauden alussa. Vuoden 2024 koulutusretki on 13.-14.7.

Muita melontaretkiämme löydät tästä.

Ilmoittautuminen: https://tinyurl.com/meve-retket