Ourilainen

Melaveikkojen blogi - melonta-aiheisia kuvia ja kertomuksia vuosien varrelta. 

Haluatko tänne oman kertomuksesi? Lähetä postia hallitukselle!

Vuoden 2018 Melaveikko on Markus Thomenius!

 

Hallituksen perustelut vuoden 2018 Melaveikoksi:

- eniten retkikilometrejä viime vuonna

- melonta-aiheiset blogikirjoitukset 

- hyvät melontaretkikuvat ja 

- hyvä vajakäyttäytyminen.

 

Markus aloitti melonnan tosissaan vuonna 2009 liityttään Melaveikkoihin työkaverin vinkistä. Sitä ennen hän meloi vaihtelevasti. 

-"Melonnassa parasta on ulkona oleminen, fyysinen tekeminen, omin voimin liikkuminen ja luonnon rauhasta ja kauneudesta nauttiminen", toteaa Markus. Viime kaudella Markus meloi Hangon ja Porvoon välillä, pääasiassa kuitenkin 40 km:n säteellä vajasta töiden rajoittaessa harrastustoimintaa. 

-"Pisin melontareissu oli nejän päivän reissu Helsingistä Hankoon, kaverini sitten noukkiessa minut sieltä autolla. Muuten tuli tehtyä paljon 2-3 päivän reissuja Porvoon ja Porkkalan välillä", Markus kuvailee vuoden 2017 melontaretkiä. 

-"Syksyllä eräs parhaista reissuista oli kahden päivän reissu Söderskärin majakalle, jossa minua odotti suuri määrä hyviä ystäviä, sauna lämpöisenä ja ruoka valmiina. Menopäivä lauantai oli hyvin tuulinen (7-10 m/s) ja sateinen, mutta samalla niin upea ajoittaisin auringon pilkahduksin ja monin sateenkaarin, itse asiassa koskaan en ole nähnyt niin monia tuplasateenkaaria. Paluupäivänä sunnuntaina taas oli täysin tyyntä ja upean aurinkoista sekä lämmintä."

-"Toisella syksyisellä reissulla hyödynsin upeat kelit loppuun saakka, lähtien melomaan lauantaiaamusta ja heräten Torra Lövöltä maanantai-aamuna klo 5, josta sitten meloin upeassa auringonnousussa vajalle, pakkasin tavarani, hyppäsin pyörän selkään ja poljin suoraan töihin Käpylään; hieman erilainen työmatka sinä aamuna."

Markuksen suosikkimelontakohteita ovat pieni luoto Onaksen kupeessa Porvoon saaristossa ja Mellanlandet Kirkkonummen saaristossa - "Molemmat upeita ja rauhallisia pikku paikkoja".

Markuksen melontavinkkejä ja parhaat melontakohteet löydät Markuksen blogi-kirjoituksista.

Markusksen melontakuvia voi seurata Instagramissa tunnuksella markus_thomenius.

Melojan elämää

- by Markku Lanki -