Vuoden 2017 kurssit

 

Melonnan alkeiskurssi 9.-10.6.

Tervetuloa melonnan alkeiskurssille!

Kurssi järjestetään Melaveikkojen vajalla Ouritsaaressa ja sen lähivesillä perjantaina 9.6. klo 17–21 ja lauantaina 10.6. klo n.9-17. Ohjelma noudattelee Kanoottiliiton sisältösuositusta ja tavoitteena on tarjota uusille melojille tiedot ja taidot, joiden avulla harrastuksen voi aloittaa turvallisesti. Jos seuran jäsenillä on ystäviä, jotka tahtovat aloittaa melonnan, on tämä kurssi heille ensisijainen tapa liittyä seuraan.

Kurssille otetaan korkeintaan 12 osallistujaa. Kurssin kouluttajana toimii melontaohjaaja Hannu Tyyskä, apuohjaajina Olli Ojala ja Jukka Vanne.

Perjantaina käydään läpi melontatekniikan perusteet, kajakin ohjailu melalla ja lantiolla, sekä sivuttain siirtyminen ja tuennat. Lopuksi harjoitellaan pelastautumista. Kastuminen pelastautumisharjoituksessa on varmaa ja siksi vaihtovaatteet on syytä ottaa mukaan. Kohtuullinen uimataito on edellytyksenä kurssille osallistumiseen.

Lauantaina teemme leppoisan päiväretki johonkin ulkoilusaareen ja samalla harjoitellaan/opetellaan melonnan perusteita suojaisilla vesillä.

Mukaan kajakkiin on otettava kuivat vaihtovaatteet, eväät sekä juotavaa. Kajakin kannelle kannattaa ottaa myös juomapullo (esim. pieni limupullo), josta hörppiä matkan aikana. Kesällä kun aurinkokin mahdollisesti porottaa ja merellä on kirkasta, kannattaa ottaa lippis tai hattu mukaan, myös aurinkolasit ja aurinkorasvakin saattavat olla paikallaan.

Kurssin hinta on 80€, sisältäen melontavälineet kurssin ajaksi. Ja jos kurssilainen liittyy seura jäseneksi kurssin jälkeen, saa hän liittymismaksun kuitattua kurssin hinnalla.

Ilmoittautuminen: hannu.tyyska@gmail.com    tai    jugi63@gmail.com

 

Eteenpäimelonnan tekniikkakurssi  14.6.

Melontavalmentaja/olympiatuomari Risto Lehtinen opettaa tehokasta melontatekniikkaa

Olympiamelontavalmentaja Risto Lehtinen opettaa suoriutumaan melonnasta oikeaoppisesti, ergonomisesti ja tehokkaasti. Näin tasokasta opetusta on harvoin tarjolla.

Opetus tapahtuu Vajan lähivesillä, keskiviikkona 14.6. Lähtö vajalta klo 17.00, kestänee n. klo 21.

Jokaisen melojan 'must' kurssi - kannattaa ehdottomasti käydä.  Kurssille otetaan 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen: jugi63@gmail.com

 

Pelastautumis -harjoitus, eli reskutus -ilta
 

ke 13.6. klo 18

ke 16.8. klo 18

 

Reskutus / pelastautuminen = kipuaminen takaisin kajakkiin, kun on kaatunut.

Mitä tapahtuu jos satut kaatumaan vesillä? Oletko harjotellut pelastautumista vai jätätkö sen sattuman varaan? Osaatko ennakoida veden kylmyyden, vai menetkö paniikkiin? Osaatko kivuta takaisin kajakkiin kaverin avustuksella tai esim. melapussia käyttäen?


Pelastautumista on syytä harjoitella (tätä ei voi korostaa liikaa), niin että asiat ovat aika lailla kokemuksen kautta "selkäytmessä".  Kun oikea tarve tulee, niin on myöhäistä harjoitella - ja myöskin, harjoitteleminen on kivaa. =)

Reskustus -illassa harjoitellaan pelastautumista sekä kaverin avustuksella, että yksin melakellukkeen kanssa.

Tervetuloa harjoittelemaan!

Ilmoittautuminen kurssin vetäjälle:

 

kurssin vetäjä 21.6.:   Alli       (allihalli@gmail.com)

kurssin vetäjä 16.8.:   Jukka     (jugi63@gmail.com)