Vuoden 2015 kurssit

 

Eteenpäimelonnan tekniikkakurssi  2.6.

Melontavalmentaja/olympiatuomari Risto Lehtinen opettaa tehokasta melontatekniikkaa

Olympiamelontavalmentaja Risto Lehtinen opettaa suoriutumaan melonnasta oikeaoppisesti, ergonomisesti ja tehokkaasti. Näin tasokasta opetusta on harvoin tarjolla.

Opetus tapahtuu Vajan lähivesillä, tiistaina 2.6. Lähtö vajalta klo 17.00, kestänee n. klo 21.

Jokaisen melojan 'must' kurssi - kannattaa ehdottomasti käydä.  Kurssille otetaan 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen: jugi63@gmail.com

 

 

Melonnan alkeiskurssi 29.-30.5.

Kurssin hyväksytysti suorittaneilla on mahdollisuus liittyä seuran jäseniksi.

Kurssi järjestetään Melaveikkojen vajalla Ouritsaaressa ja sen lähivesillä perjantaina 29.5. klo 17–21 ja lauantaina 30.5. klo n.9-17. Ohjelma noudattelee Kanoottiliiton sisältösuositusta ja tavoitteena on tarjota uusille melojille tiedot ja taidot, joiden avulla harrastuksen voi aloittaa turvallisesti.

Jos seuran jäsenillä on ystäviä, jotka tahtovat aloittaa melonnan, on tämä kurssi heille ensisijainen tapa liittyä seuraan. Kurssi maksaa 80 euroa, sisältäen melontavälineet kurssin ajaksi. Kurssille otetaan korkeintaan 12 osallistujaa. Kurssin kouluttajana toimii melontaohjaaja Hannu Tyyskä ja Jukka Vanne.

Perjantaina käydään läpi melontatekniikan perusteet, kajakin ohjailu melalla ja lantiolla, sekä sivuttain siirtyminen ja tuennat. Lopuksi harjoitellaan pelastautumista. Kastuminen pelastautumisharjoituksessa on varmaa ja siksi vaihtovaatteet on syytä ottaa mukaan. Kohtuullinen uimataito on edellytyksenä kurssille osallistumiseen.

Lauantaina teemme leppoisan päiväretki johonkin ulkoilusaareen ja samalla harjoitellaan/opetellaan melonnan perusteita suojaisilla vesillä.

Mukaan kajakkiin on otettava kuivat vaihtovaatteet, eväät sekä juotavaa. Kajakin kannelle kannattaa ottaa myös juomapullo (esim. pieni limupullo), josta hörppiä matkan aikana. Kesällä kun aurinkokin mahdollisesti porottaa ja merellä on kirkasta, kannattaa otta lippis tai hattu mukaan, myös aurinkolasit ja aurinkorasvakin saattavat olla paikallaan.

Ilmoittautuminen: hannu.tyyska@gmail.com    tai    jugi63@gmail.com

 

 

Reskutus -ilta 11.6. klo 17/18 eteenpäin

Reskutus = pelastautuminen (yleensä takaisin kajakkiin) Mitä tapahtuu jos satut kaatumaan merellä? Oletko harjotellut pelastautumista vai jätätkö sen sattuman varaan? Osaatko ennakoida meren kylmyyden, vai menetkö paniikkiin? Osaatko kivuta takaisin kajakkiin kaverin avustuksella tai esim. melapussia käyttäen?

Pelastautumista on syytä harjoitella, niin että asiat on aika lailla selkäytmessä. Kun oikea tarve tulee, niin on myöhäistä harjoitella.

Reskustus -illassa harjoitellaan pelastautumista sekä kaverin avustuksella, että yksin melakellukkeen kanssa.

Tervetuloa harjoittelemaan !!

Ilmoittautuminen:  jugi63@gmail.com